Om Stophash.dk

Hvem står bag stophash.dk

Jeg hedder Mille og bor i København. Min erhvervskarriere startede som elev i et luftfartsselskab hvor jeg i godt 20 år beskæftigede mig indenfor alle former for kundeservice, produktudvikling, ledelse, kvalitets forbedring og innovation.

I 2004 skiftede jeg branche og startede som medarbejder i en IT virksomhed, primært beskæftiget med produkt og procesudvikling, projektledelse, samt innovative og kvalitetsforbedrende aktiviteter.
I dag er jeg selvstændig med blandt andet foredrag om hash og unge, samt en del pro-bono arbejde for bl.a. Drugrebels og Misbrugsportalen. 

At være en god forælder var kort og godt ikke nok.

I 1992 blev jeg lykkelig forælder til en pragtfuld dreng, men 14 år senere havde jeg pludseligt rollen som mistænksom forælder til en hashryger. Min første reaktion var som en skræmt struds. Jeg stak hovedet i jorden, håbede at det var en overgang og alle problemerne var løst når jeg kiggede op igen. Det var de naturligvis ikke.

Så begik jeg alle de klassiske fejl man som forælder kan begå.

Jeg belærte ham, jeg forbød ham, jeg drog konsekvenser som at fratage ham mobiltelefon, internetadgang og lommepenge, jeg tjekkede hans lommer, jeg forlangte en urintest, ja kort og godt gjorde jeg alt jeg kunne ud fra min personlige overbevisning og viden om at være en god forælder.

Det virkede ikke.

Over en periode på relativt få måneder, gik vi fra at være en velfungerende lille familie, til at opleve nederlag efter nederlag for os begge. Vi havde konstante konfrontationer, og der opstod en fremmedgørelse og mistillid der nok gjorde mere ondt end noget andet.

Min søn skubbede mig langsomt men sikkert ud af sit liv, og jeg måtte i en periode give helt op for at lade mine egne indre batterier op til næste forsøg på at stoppe hans hashrygning.

Jeg var en meget stolt forælder, desværre for stolt til at søge hjælp udefra i tide og gennem de 2 ½ år min søns hashrygning og misbrug stod på, oplevede jeg, at alle mine forsøg på at hjælpe ham slog fejl. Han kom længere og længere ud i sit hashmisbrug.

En speciel episode fik vendt situationen.

Vi blev på et tidspunkt påtvunget hjælp udefra, og den hjælp viste sig hurtigt at være det bedste vi kunne opleve. I løbet af bare få uger vendte min afmagt til håb. Og efter bare 1 måned kunne vi igen tale sammen. Det viste sig at været lige det som skulle til for at få den gensidige tillid tilbage. Jeg blev igen lukket ind i hans liv og kunne begynde at hjælpe ham på hans præmisser.

Det var hverken en dans på roser eller let, men da jeg endelig knækkede kommunikationskoden kom resultaterne meget, meget hurtigt. Vores samtaler blev mere positive og i løbet af kort tid indså min søn selv at han var misbruger, og havde brug for hjælp.

I dag er min søn ude af sit hashmisbrug, han afsluttede sin eksamen som pædagog assistent i maj 2012, og er under ny uddannelse. Jeg har igen rollen som en meget stolt forælder med et fantastisk forhold til min søn.

Derfor startede jeg stophash.dk

Da vores forhold var værst lovede jeg mig selv, at kunne jeg få ham godt gennem den tid ville jeg dele alle mine erfaringer og hjælpe andre forældre.

Du kan få mange informationer på siderne her, og har du selv en udfordring du ikke ved hvordan du skal håndtere er du velkommen til at sende en e-mail og få et råd med på vejen.

Du kan også foreslå foredraget ”Unge og hash” til dit barns skole eller fritidsinstitution. Foredraget er ikke kun for forældre til hashrygere, det indeholder både informationer om hash og unge men har også en masse mere generelle oplysninger til god kommunikation i livet med en teenager.

Lad os hjælpe hinanden med at hjælpe de unge.

JoomSpirit